You are currently viewing Klanttevredenheid en loyaliteit: de sleutel tot succes in themaparken

Klanttevredenheid en loyaliteit: de sleutel tot succes in themaparken

Bij het themaparkbedrijf draait het om het creëren van een magische, onvergetelijke ervaring voor gasten. Als gasten niet tevreden naar buiten gaan met hun ervaring, is de kans klein dat ze terugkomen – laat staan ​​dat ze erover opscheppen tegen hun vrienden en positieve mond-tot-mondreclame verspreiden. In een sector waar de concurrentie groot is en consumenten steeds meer en gevarieerder keuzemogelijkheden hebben, moeten themaparken die hopen op te vallen de klantervaring in elk aspect van hun activiteiten benadrukken.

De begrippen klanttevredenheid en klantervaring zijn nauw met elkaar verbonden. Als een themapark klanten een goede ervaring geeft, zullen ze tevreden naar huis gaan, wat pretparken informeert over wat wel en niet werkt in de klantervaring. Wanneer een themapark een ongelooflijke klantervaring kan opbouwen, creëert het merkloyaliteit, waardoor gezinnen keer op keer terugkomen naar het park om van nieuwe ervaringen te genieten en nieuwe herinneringen op te doen.

Klanttevredenheid in thema-entertainment

De meest voor de hand liggende manier om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid in een pretparkomgeving is door het hen rechtstreeks te vragen. De meeste mensen die een pretpark hebben bezocht, zijn waarschijnlijk tegengehouden door iemand met een klembord of tablet toen ze het park verlieten om ‘een paar snelle vragen over hun bezoek’ te krijgen, terwijl anderen mogelijk een e-mail ontvingen waarin hen werd gevraagd een antwoord in te vullen. online enquete. Dit zijn uitstekende manieren om feedback van consumenten te verzamelen die kunnen worden gebruikt om de gastervaring te verbeteren.

Degenen in de thema-entertainmentindustrie moeten de voortdurend veranderende aard van de voorkeuren van de consument begrijpen. In themaparken wordt er vaak druk uitgeoefend op ontwerpers om ‘vooruitstrevend’ te zijn en de nieuwste technologieën te gebruiken om attracties en andere meeslepende ervaringen te creëren. Soms kan leiden met de nadruk op technologie in plaats van beproefde storytellingstrategieën er echter voor zorgen dat een ervaring onmiddellijk gedateerd aanvoelt en zowel de levensduur als de waarde ervan op de lange termijn vermindert.

Om ervaringen te creëren die gasten jarenlang zullen boeien, moeten themaparken de nadruk leggen op plezier. Pretparkbezoekers geven hun zuurverdiende geld immers uit om twee belangrijke redenen: om herinneringen op te halen en plezier te hebben. Als een themaparkervaring niet één van deze fundamentele kwaliteiten biedt, zullen gasten gefrustreerd of niet onder de indruk weglopen en waarschijnlijk niet meer terugkeren als vaste klant.

Het creëren van een positieve klantervaring in de thema-entertainmentruimte

Een belangrijk aspect van de gastervaring in een themapark is het thema en de onderdompeling van de ervaring. De hoeksteen van onderdompeling in thematisch entertainment zijn attracties. Attracties en shows moeten gasten het gevoel geven dat ze de wereld van het themapark of het terrein ervan betreden – of het nu gebaseerd is op een IP of een origineel concept.

Toch moet dit gevoel van onderdompeling verder reiken dan de attractie zelf. Van de cadeauwinkels, die meeslepende omgevingen kunnen bieden, tot restaurants die thema-eten en -drinken aanbieden, gasten moeten zich volledig betrokken voelen in de wereld van de thema-entertainmentervaring.

Pretparkgasten zijn op zoek naar een samenhangende ervaring vanaf het moment dat ze door de parkpoort stappen tot het moment dat ze vertrekken om naar huis te gaan. Dit is de reden waarom veel themaparken zijn gestructureerd rond ‘landen’ – groepen attracties, winkels en restaurants die allemaal rond een gemeenschappelijk concept of thema zijn gecentreerd – waardoor ontwerpers en ingenieurs kunnen samenwerken om de meest meeslepende ervaring mogelijk te maken.

Herinner medewerkers eraan dat de service die zij aan gasten bieden ook een cruciale rol speelt in de gastervaring. Uiteraard moeten alle interacties die een medewerker met gasten heeft hartelijk en enthousiast zijn, maar medewerkers kunnen deze interacties naar een hoger niveau tillen door middel van rollenspellen. In veel themaparken spelen medewerkers een theatrale ‘rol’ in de gastervaring die synchroon loopt met het land of de attractie waarin ze werken. Dit kan helpen bezoekers verder onder te dompelen in de ervaring die het park te bieden heeft en een consistent frisse sfeer te creëren. menselijke verbinding met de omgeving.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden welke rol presentatie speelt in de klantervaring. Specifieke details zoals vuilnisbakken, rijvoertuigen en wachtrijversieringen lijken misschien klein, maar deze elementen kunnen gasten uit de verhaalervaring trekken als ze slecht worden uitgevoerd.

Netheid is een ander detail dat misschien over het hoofd wordt gezien. Als een wachtrij bijvoorbeeld bezaaid is met afval, kan dit de perceptie van de gast over het hele park verpesten

Uiteindelijk moet elk aspect van de themaparkervaring ontworpen zijn om de klanttevredenheid te maximaliseren. Van het creëren van boeiende attracties tot het uitbreiden van de ervaring via winkelmogelijkheden en restaurants: themaparken moeten ernaar streven om gasten bij elke stap onder te dompelen in de ervaring. Het informeren van nieuwe ontwerpen met een klantgerichte benadering is de beste manier voor themaparken om ervoor te zorgen dat gasten de best mogelijke ervaring hebben.

Leave a Reply