You are currently viewing Navigeren door de veranderende getijden van de winkeltrends voor de feestdagen in 2023

Navigeren door de veranderende getijden van de winkeltrends voor de feestdagen in 2023

In dit klimaat van economische onzekerheid, waarin financiële voorzichtigheid voor veel consumenten voorop staat, zien detailhandelaren een opmerkelijke verandering in het winkelgedrag.

Ons team heeft onlangs een uitgebreid onderzoek uitgevoerd onder meer dan duizend deelnemers in de Verenigde Staten, met als doel dieper inzicht te krijgen in de mentaliteit van het winkelen tijdens de feestdagen. De bevindingen benadrukken een verschuiving in de manier waarop mensen omgaan met hun vakantie-uitgaven, vooral als het gaat om cadeaus en vakantieverwennerijen.

Dit jaar evalueren shoppers tijdens de feestdagen hun bestedingspatroon opnieuw, niet alleen voor het geven van cadeaus, maar voor de hele vakantie-ervaring. Voor detailhandelaren is het begrijpen en snel aanpassen aan deze veranderende consumentenbehoeften absoluut noodzakelijk.

Consumentengedrag

Financieel gezien betrachten mensen dit seizoen terughoudendheid: ongeveer 30% van de ondervraagde personen rapporteert een lager budget voor kerstinkopen vergeleken met 2022. Bovendien is ongeveer 33% van plan hun aankopen van vakantie- of seizoensartikelen terug te schroeven, wat duidt op een vertrek van meer extravagante decoraties en themaproducten.

Verschillende factoren liggen ten grondslag aan deze gedragsverandering. Bijna de helft, 46%, van de respondenten gaf aan tijdens de feestdagen geld te willen besparen en financieel voorzichtig te zijn. Economische onzekerheid doemt op in de hoofden van 39% van de respondenten, terwijl veranderingen in het leven, zoals baanverlies, hernieuwde aflossingen van studieschulden of inkomensverlagingen, de bestedingskeuzes van maar liefst 38% beïnvloeden. De impact van de inflatie op de koopkracht treft nog steeds ongeveer 31% van de mensen, en bijna 29% geeft prioriteit aan essentiële uitgaven boven discretionaire uitgaven.

Ondanks deze strakkere portemonnee blijft de vakantiegeest intact. Mensen zijn nog steeds van plan geschenken te kopen, maar doen dit strategisch, op zoek naar kortingen en aanbiedingen. Maar liefst 76% identificeerde de prijs als de meest invloedrijke factor bij hun online winkelbeslissingen.

Als het gaat om het kopen van cadeaus voor de feestdagen, worden consumenten steeds slimmer. Een opmerkelijke 66% van de respondenten zal deze feestdagen actief op zoek gaan naar productkortingen, een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Bovendien is 56% van plan om in discountwinkels te winkelen en houdt 42% specifieke verkoopevenementen in de gaten, zoals Black Friday en Cyber ​​Monday.

Prijsoverwegingen zijn echter slechts één facet van de winkelmentaliteit. Shoppers doen grondig onderzoek voordat ze een aankoop doen. Ze controleren productrecensies en beoordelingen online (57%), verkennen websites en apps van retailers (55%), zoeken aanbevelingen van vrienden en familie (45%), bezoeken fysieke winkels (41%) en vragen zelfs advies op sociale media (16%).

Onlinezoekmachines (64%) en kortingswebsites of -apps (48%) zijn de voorkeursbronnen bij het vinden van specifieke kortingen op producten. Daarnaast wenden consumenten zich tot loyaliteitsprogramma’s van winkels (38%), websites of apps van retailers (38%), nieuwsbrieven van retailers (37%) en sociale media (34%).

Welke bevindingen onthullen

Wat betekenen deze bevindingen voor retailers? Het is opnieuw een oproep om je aan te passen en te personaliseren.

Shoppers zijn op zoek naar portemonneevriendelijke opties en optimale deals. Detailhandelaren kunnen profiteren door hun verkopen en kortingen nauwkeurig te timen, campagnes op te zetten met gepersonaliseerde aanbevelingen en kortingen, en beloningen aan te bieden aan loyale klanten om hen te helpen besparen.

Wanneer elke dollar van de klant telt, kunnen retailers echt helpen door relevante, informatieve inhoud te produceren. Ongeacht het medium – e-mailinhoud, nieuwsbrieven, op maat gemaakte advertenties of boeiende sociale media-inhoud – het onderhouden van een verbinding en het leveren van waarde kan een game-changer zijn om een ​​klant van besluiteloos naar besluiteloos te brengen.

Net zo belangrijk voor retailers: geïnformeerde aankopen mogelijk maken. Transparante beelden van hoge kwaliteit zijn belangrijk: 88% van de consumenten bevestigt dit. Detailhandelaren kunnen het vertrouwen van klanten vergroten, zelfs in financieel moeilijke tijden, door productbeschrijvingspagina’s te automatiseren en meer, betere beelden te presenteren, zoals het tonen van producten vanuit veel verschillende hoeken, met functies zoals 360°-draaiingen en augmented reality om de klant te helpen het product in beeld te brengen. hun eigen leven.

Kortom, nu de consumentenbestedingen dit jaar opnieuw een transformatie ondergaan, hebben retailers de sleutel in handen om deze feestdagen gunstig (en winstgevend) te maken voor hun shoppers, hun aandeelhouders en de merken van hun leveranciers, door zich aan te passen aan het leven van de shopper en haar perceptie van waarde. .

Leave a Reply