You are currently viewing Mobiel testen: de sleutel tot het navigeren door de winkelgolf

Mobiel testen: de sleutel tot het navigeren door de winkelgolf

In 2023 werd 61% van de online aankopen van alle shoppers gedaan op een smartphone, en dit jaar was 85% van de mobiele gebruikers van generatie Z van plan om via hun mobiele apparaat te winkelen. Nu steeds meer consumenten mobiele apparaten gebruiken als primaire methode voor online aankopen, moeten detailhandelaren hoogwaardige, veilige en probleemloze gebruikerservaringen bieden.

Om het mobiele aanbod te versterken en aan de vraag van de consument te voldoen, moeten retailers zich tot hun softwareontwikkelingsteams wenden. Softwareontwikkelingsteams zijn in staat robuuste, gebruiksvriendelijke mobiele platforms te creëren en te onderhouden en hebben een directe invloed op het succes van een retailer tijdens de feestdagen. Bovendien kunnen deze teams een holistisch mobiel testproces coördineren en uitvoeren – een trefzekere manier om heerlijke consumentenervaringen te bieden voordat het winkelen begint.

Kortom, retailers en softwareontwikkelingsteams doen er verstandig aan om te investeren in een solide mobiele teststrategie en deze te gebruiken.

3 manieren om mobiel testen te verbeteren

Mobiel testen speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen en exploiteren van een solide app. Gelukkig zijn er drie belangrijke manieren waarop mobiele ontwikkelingsteams hun tests kunnen verbeteren om deze feestdagen een naadloze mobiele gebruikerservaring te garanderen:

Implementeer low-code en no-code testauthoring

Het gebruik van low-code en no-code testauthoring zorgt voor snellere testcreatie, hoge herbruikbaarheid en minder testonderhoud. Low-code en no-code oplossingen zijn ideaal voor de detailhandel, omdat ze teams in staat stellen snel nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen, waardoor retailers zich snel kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, klantvoorkeuren en opkomende trends.

Bovendien stellen low-code en no-code testautomatiseringsoplossingen teams ook in staat, ongeacht hun vaardigheden, om tests te bouwen en uit te voeren voor een verscheidenheid aan mobiele apps – van internet, native of hybride. Iedereen kan apps eenvoudig aanpassen of updaten zonder uitgebreide kennis van coderen.

Deze aanpak versnelt de levertijden en stelt personen met verschillende vaardigheden in staat de testwerklast te delen.

Test op een breed scala aan apparaten

Met naar schatting 6,8 miljard smartphonegebruikers wereldwijd is het voor retailers van cruciaal belang om na te denken over hoe hun mobiele applicaties zullen werken op verschillende apparaten, besturingssystemen en browsers. Om ervoor te zorgen dat een verandering naadloos in alle systemen wordt geïntegreerd, moeten softwareontwikkelingsteams kunnen testen op echte en virtuele apparaten.

Een echte apparaatfarm is bijvoorbeeld ideaal voor het uitvoeren van de definitieve builds van een applicatie voordat deze wordt ingediend bij een app store. Het testen van echte apparaten zorgt voor een hogere kwaliteit en superieure gebruikerservaringen, vooral voor meer volwassen toepassingen die testinteracties met echte systemen, geheugen, gegevens en meer vereisen.

Aan de andere kant zijn virtuele testsimulators ideaal voor toepassingen in de beginfase, omdat ze continu testen mogelijk maken, een grotere dekking bieden voor meer apparaatconfiguraties, bugs eerder in het ontwikkelingsproces identificeren en de kwaliteit kunnen verbeteren lang voordat de app wordt vrijgegeven voor de markt. openbaar.

Consistentie tussen verschillende apparaten, browsers en besturingssystemen is van cruciaal belang voor retailers om deze feestdagen een naadloze gebruikerservaring voor al hun klanten te garanderen. Om de absoluut beste klantervaring te garanderen, moet u echter dezelfde testtool gebruiken voor zowel internet- als mobiele sites en applicaties.

Maak gebruik van AI

Ten slotte moeten retailers, om een ​​stabiele testomgeving te creëren, overwegen gebruik te maken van opkomende technologische hulpmiddelen, zoals AI en automatisering. Het gebruik van AI en automatisering kan softwareontwikkelingsteams helpen snel bugs en prestatieproblemen op te sporen, releases in CI/CD-pijplijnen te versnellen en een snellere time-to-market te bereiken. Snelle implementatie is vooral waardevol in de snel veranderende detailhandel, waar het van cruciaal belang is om de concurrentie voor te blijven en te voldoen aan de veranderende eisen van klanten.

AI en automatisering maken het eenvoudiger om kritieke mobiele storingen te detecteren en de klantervaringen volledig te optimaliseren. Bovendien kunnen deze tools volledig worden geïntegreerd in uw leveringspijplijn voor nieuwbouw en kunnen ze belangrijke prestatie-indicatoren en gegevens bijhouden. Deze belangrijke stukjes informatie voorzien teams van de nodige informatie om problemen op te lossen en apps te creëren die zijn afgestemd op de wensen en ervaringen van klanten.

Beter testen, beter winkelen

Alle gegevens zijn duidelijk: mobiel winkelen wordt steeds gangbaarder. Om aan deze veranderende consumentenbehoeften te voldoen, moeten retailers ervoor zorgen dat er tijdens het hele app-ontwikkelingsproces een sterke focus ligt op mobiel testen.

Door het gebruik van low-code en no-code testauthoring, uitgebreide tests op verschillende apparaten en de kracht van AI en automatisering kunnen softwareontwikkelingsteams sneller hoogwaardige mobiele apps innoveren, het klantgebruik en de tevredenheid verhogen en meer genereren. omzet en naadloze digitale ervaringen leveren.

Een goed uitgevoerde mobiele teststrategie kan de sleutel tot succes zijn in de steeds groter wordende wereld van mobiel winkelen en kan een uitzonderlijke winkelervaring bieden.

Leave a Reply