You are currently viewing Ulta Beauty test slimme vending voor productontdekkingservaring in de winkel

Ulta Beauty test slimme vending voor productontdekkingservaring in de winkel

Ulta Beauty test een next-gen in-store sampling-programma waarmee gasten gemakkelijk en snel producten kunnen ontdekken en dat ook een groeipad biedt voor Ulta’s merkpartners.

De sampling wordt aangeboden via slimme SOS-automaten die nu in tien Amerikaanse Ulta Beauty-winkels te vinden zijn.

De pilot omvat ook een digitaal reclametestprogramma in de winkel, gericht op het vergroten van de klantbetrokkenheid, en de automaten bieden klanten een manier om zich aan te melden als merklid.

De SOS-machines trokken de aandacht van de retailer dankzij het door vrouwen geleide team van SOS en de technologie die meer toegang biedt tot producten voor persoonlijke verzorging.

“We hebben een proefprogramma gelanceerd om beter te begrijpen hoe onze gasten het liefst omgaan met nieuwe, naadloze manieren om schoonheidsaanbiedingen in het assortiment van Ulta Beauty te testen en te ontdekken”, vertelde een woordvoerder van Ulta Beauty aan RetailCustomerExperience in een e-mailinterview.

Hoe de slimme automaten werken

De slimme automaten zijn gemonteerd op de Beauty Bars in de Ulta-winkels.

Leden kunnen elke week één gratis monster claimen van een verscheidenheid aan reisproducten van merken op het gebied van cosmetica, huidverzorging en haarverzorging.

Gasten voeren hun telefoon of e-mailadres in om toegang te krijgen tot hun Ultamate-beloningsaccount om een ​​gratis monster te ontvangen, terwijl niet-leden zich kunnen aanmelden en een account kunnen aanmaken bij de machine om deze te ontvangen. De slimme automaten zijn rechtstreeks gekoppeld aan de Ultamate Rewards-lidmaatschappen van gasten.

De machines beschikken over een dynamisch, interactief advertentieplatform en digitale schermen voor het testen van de bekendheid, productlanceringen en merkboodschappen.

SOS slimme automaten staan ​​momenteel op meer dan 100 locaties, waaronder het iconische Rockefeller Center in New York City en sport- en entertainmentlocaties zoals Fenway Park, Amerant Bank Arena en EverBank Stadium.

De vendingtechnologie is een end-to-end-oplossing waarbij SOS de plaatsing, activering, inventaris, contentbeheer en onderhoud van de machine afhandelt.

Na elke transactie kunnen klanten een recensie achterlaten over hun ervaring; SOS houdt de machines de hele dag in de gaten en voert indien nodig aanpassingen uit of lost problemen op.

Er is meer dan één ROI in het spel

Klanten de mogelijkheid bieden om nieuwe producten en merken uit te proberen, is volgens Ulta Beauty slechts een onderdeel van de pilotstrategie voor slimme vending.

“Omdat beauty zo’n hyperpersoonlijke categorie en winkelervaring is, zijn we voortdurend bezig met innoveren om onze gasten nieuwe manieren te bieden om te proberen voordat ze kopen. Naast onze huidige samplingprogramma’s bij het afrekenen en via merkambassadeursevenementen in de winkel, SOS Slimme automaten bieden een contactloze aanpak voor het testen van nieuwe schoonheidsproducten die voldoen aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gasten”, aldus de woordvoerder.

Het bieden van persoonlijke betrokkenheid bij de klant is volgens Ulta Beauty op veel niveaus belangrijk, omdat de gast “in het middelpunt staat van alles wat we doen”, aldus de woordvoerder.

“De diepe verbinding met onze gemeenschap van schoonheidsliefhebbers is voor ons een topprioriteit, zodat we hen zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen, vooral naarmate hun voorkeuren evolueren”, zei de woordvoerder, eraan toevoegend dat aangezien de automaten linken naar het beloningsprogramma Ulta Beauty kan begrijpen in welke producten, merken en categorieën klanten geïnteresseerd zijn.

Met deze functie kan Ulta Beauty hun winkelervaring op alle Ulta Beauty-kanalen personaliseren.

Waarom personalisatie cruciaal is

Het bieden van een ontdekkingservaring en een gepersonaliseerde ervaring is belangrijk voor retailers, omdat het het idee versterkt dat de klant “op de eerste plaats komt”, vertelde een SOS-woordvoerder aan RetailCustomerExperience in een e-mailinterview.

“Het brengt een gevoel van individualiteit en voldoening met zich mee; dat gevoel dat je krijgt als je ‘de eerste’ bent die iets te weten komt – en je vrienden erover kunt vertellen. Drie op de vijf consumenten die producten van hoge kwaliteit ontdekken die ze leuk vinden, via sampling, pleit voor en blijf loyaal aan die merken – wat betekent dat ze deze merken in de toekomst waarschijnlijk via de retailer zullen kopen”, aldus de SOS-woordvoerder.

Door te investeren in ontdekkingsmerken en het bieden van leveranciersdiversiteit kan een retailer volgens SOS de doelstellingen op het gebied van sociaal bestuur verwezenlijken.

“Drie op de vier vrouwen zullen een premie betalen voor producten die vrouwen ondersteunen en [zij] zullen weglopen van bedrijven die dat niet doen. Een meerderheid van de producten in SOS-machines zijn merken die eigendom zijn van vrouwen of van minderheden”, aldus de woordvoerder. zei, daarbij verwijzend naar aangepaste veldgegevens verzameld via Wasserman Collective Custom Research in 2023.

Uit dat onderzoek bleek ook dat meer dan 72% van de vrouwen en 50% van de mannen verklaarde dat een winkellocatie met SOS-machines hun ervaring zou verbeteren.

Leave a Reply